Menu

Acasa

Acasa

Tipuri de deschidere a ferestrelor termopan: cum să faci cea mai bună alegere?

În: Feronerie Data:

Geamurile termopan reprezintă un salt major comparativ cu ferestrele tradiționale, deoarece sunt fabricate să asigure o izolare termică și fonică superioară. Dacă și tu vrei să te bucuri de un confort sporit la tine acasă și vrei să îți achiziționezi ferestre termopan, este important să știi principalele caracteristici ale acestora, tocmai pentru a alege în cunoștință de cauză. Trebuie să cunoști și tipurile de deschidere a ferestrelor termopan pentru a beneficia din plin de alegerea pe care o faci. Așadar, în acest articol ne-am propus să îți ușurăm misiunea de achiziție a viitoarelor ferestre termopan, astfel că îți vom explica modul în care se pot deschide acest tip de geamuri.

Tipuri de deschidere a ferestrelor termopan

O fereastră termopan este alcătuită dintr-o ramă, de regulă din PVC, dintr-un geam cu două sau trei foi de sticlă separate de un strat de gaz inert și garniturile de etanșare, ce asigură impermeabilitatea ferestrei. Dacă ești preocupat de performanța energetică superioară a ferestrelor termopan, te invităm să citești și despre tripan vs. termopan - avantaje și dezavantaje.

A-ți dota locuința sau sediul firmei cu ferestre termopan îți oferă o serie de avantaje notabile. Acestea sunt mai eficiente din punct de vedere energetic, contribuind astfel la reducerea facturilor de utilități. În plus, datorită structurii lor, ferestrele termopan reduc semnificativ zgomotul care pătrunde în interiorul locuinței; te bucuri de un mediu mai liniștit și confortabil. Totodată, ferestrele termopan sunt mai durabile și necesită mai puțină întreținere comparativ cu ferestrele tradiționale.  În continuare ne vom opri asupra tipurilor de deschidere a ferestrelor termopan, pentru ca tu să faci cea mai bună alegere.

Deschidere batantă

 • Permite deschiderea ferestrei în lateral, pe o axă verticală, similar unei uși.
 • Fereastra se poate deschide complet, astfel că aerisirea se face la capacitate maximă, iar curățarea geamului are loc ușor.
 • Dacă îți dorești o securitate sporită, pentru a nu putea fi deschise de copii, geamurile termopan cu deschidere batantă pot fi echipate cu mânere de fereastră cu cheie.
 • Ferestrele cu deschidere batantă sunt adecvate pentru majoritatea tipurilor de clădiri, este încurajat un mediu aerisit și sănătos.
 • Datorită posibilității de a se deschide complet, ferestrele batante sunt ideale în situații de urgență, precum evacuările rapide, permițând o ieșire rapidă și eficientă.

Deschidere oscilobatantă

 • Este una dintre cele mai populare și mai căutate opțiuni de deschidere a ferestrei termopan.
 • Are două poziții de deschidere: 1. deschidere batantă, adică deschiderea normală, prin care fereastra se deschide în lateral, pe o axă verticală, similar unei uși și 2. deschidere oscilantă prin care partea de sus a ferestrei se înclină spre interior, facilitând aerisirea încăperii fără a deschide complet fereastra.
 • Îți permite o deschidere completă pentru un grad maxim de aerisire sau doar parțial, intrarea aerului se face discret, doar prin partea de sus, fără să expui complet interiorul. Acest lucru îmbunătățește confortul general al camerei.
 • Datorită deschiderii oscilante care permite aerisirea fără a avea un spațiu mare, prin care cineva ar putea să intre, beneficiezi de un nivel superior de securitate comparativ cu ferestrele care se deschid complet.
 • Ferestrele cu deschidere oscilobatantă sunt foarte potrivite indiferent de incintă, fie că este vorba de locuințe private, birouri și spații comerciale, școli, spitale și clinici, hoteluri și unități de cazare, clădiri cu restricții arhitecturale sau istorice.

Deschidere culisantă

 • Fereastra se deplasează pe o șină orizontală, fără a mai necesita spațiu suplimentar în interiorul sau exteriorul camerei pentru deschidere.
 • Prezintă avantajul economiei de spațiu, datorită faptului că fereastra se deschide prin intermediul mișcării de glisare pe o șină orizontală.
 • Adaugă un aer modern și elegant locuinței, la fel ca și ușile cu același tip de deschidere. Găsești sisteme pentru uși glisante în magazinul nostru - Meesenburg.ro.
 • Oferă vizibilitate largă către exterior datorită cadrelor subțiri și suprafeței mari de sticlă.
 • Ferestrele culisante sunt ideale pentru locuințe moderne, balcoane, terase, încăperi cu vedere panoramică, locuri cu restricții de spațiu și incinte care necesită o lumină naturală abundentă.

Deschidere oscilo-culisantă

 • Fereastra are două poziții de deschidere: 1. deschidere culisantă, fereastra se deplasează în lateral pe șină și 2. deschidere oscilantă, adică fereastra se înclină ușor spre interior, astfel că este permisă aerisirea fără a deschide complet fereastra, fiind o opțiune ideală pentru zilele ploioase sau pentru a menține un nivel de securitate sporit.
 • Ai posibilitatea să aerisești camera, fie deschizând fereastra la maxim, fie alegând deschiderea oscilantă pentru ca aerul de afară să intre doar parțial, prin porțiunea rămasă liberă.
 • Datorită celor două moduri de deschidere, fereastra oscilo-culisantă se adaptează ușor condițiilor meteo și preferințelor personale. Este important ca mânerul de geam termopan oscilo-culisant să fie robust și să permită operarea ușoară și sigură a ambelor mecanisme de deschidere.
 • Fereastra oscilo-culisantă este modernă și atrăgătoare, aducând un plus de valoare estetică clădirii. 
 • Fereastra cu deschidere oscilo-culisantă este potrivită pentru foarte multe tipuri de incinte - locuințe, birouri, hoteluri și nu numai.

Important!

Indiferent de modelul de deschidere ales, este absolut necesar ca fereastra să fie echipată cu feronerie de calitate pentru a te bucura de o performanță optimă a geamului termopan. Ai siguranța că fereastra se deschide și se închide corect și ușor, că oferă o izolare eficientă împotriva intemperiilor și o protecție crescută împotriva efracțiilor.

Este recomandat să alegi feronerie testată și certificată, realizată de producători recunoscuți, care poate suporta greutatea și frecvența de utilizare a ferestrelor termopan. În magazinul Meesenburg găsești produse de top la prețuri corecte, iar specialiștii noștri îți stau la dispoziție pentru consiliere gratuită.

Cum să faci cea mai bună alegere?

Ia în considerare următoarele aspecte:

Top of Form

 • Ventilație: pentru a ajusta fluxul de aer în funcție de condițiile meteorologice, alege o fereastră cu două poziții de deschidere; în felul acesta aerisirea va fi adaptată nevoilor tale; ferestrele oscilobatante oferă această flexibilitate, putând fi deschise complet pentru aerisire maximă sau doar înclinat pentru o ventilație discretă și continuă; este o opțiune excelentă pentru menținerea unui climat interior confortabil și sănătos;
 • Spațiu: în cazul în care spațiul este limitat sau beneficiezi de un peisaj aparte, ferestrele culisante pot fi o alegere mai bună; mecanismul lor de deschidere nu necesită spațiu suplimentar în fața ferestrei și, totodată, oferă cadre subțiri, maximizând astfel suprafața de sticlă și vizibilitatea;
 • Ușurința de utilizare și întreținere: gândește-te că ferestrele trebuie să fie ușor de folosit de către toți membrii familiei; în plus, nu trebuie să neglijezi nici aspectul întreținerii, curățarea să o poți face așadar fără a necesita efort considerabil; într-un alt articol de blog am scris și despre cum să întreții feroneria ușilor și ferestrelor din PVC;
 • Securitate: dacă locuiești la parter, alege ferestre care se deschid și oscilant, pentru că îți oferă posibilitatea să aerisești locuința fără a lăsa o deschidere mare prin care cineva ar putea să intre; pentru un plus de securitate, optează pentru mânere de fereastră cu cheie; acestea împiedică deschiderea geamului de intruși, dar sunt utile și dacă ai copii mici și vrei să păstrezi un nivel ridicat de securitate;
 • Eficiență energetică: verifică etanșeitatea și izolația termică pe care o oferă diferitele tipuri de deschidere; ferestrele bine izolate reduc semnificativ pierderile de căldură pe timpul iernii și păstrează răcoarea în interior pe timpul verii, contribuind la scăderea costurilor cu energia; modelele cu deschidere oscilobatantă, de exemplu, sunt cunoscute pentru o bună etanșeitate, datorită garniturilor multiple și a sistemului complex de închidere, pentru a minimiza pierderile de căldură;

Aspect și stil arhitectural: alege un stil de fereastră care se potrivește cu designul casei tale; de exemplu, ferestrele culisante sunt potrivite pentru clădiri cu un design modern, oferind linii curate și un aspect minimalist; acestea maximizează suprafața vitrată, permit ca o cantitate mai mare de lumină naturală să pătrundă în interior și oferă vederi ample, neîntrerupte.

A fi informat înseamnă să faci cea mai bună alegere potrivit nevoilor tale. Bucură-te de confortul și eficiența pe care ți le oferă ferestrele termopan! În materie de feronerie și securitate, explorează magazinul online Meesenburg. Îți oferim produse de la producători de top și prețuri avantajoase. Ai întrebări? Poartă o discuție cu unul dintre consultanții noștri! Sună acum la numărul: 0722 581 355!