Până la 25% reducere la produse selectate pentru renovare. Descoperă ofertele speciale!

Menu

Acasa

Acasa

Siguranța cilindrilor de ușă - cum să te protejezi împotriva efracției

În: Securitate Data:

Siguranța locuinței este o prioritate pentru oricare dintre noi. Vrei să știi că bunurile tale nu vor ajunge pe mâna hoților și îți dorești să ai sentimentul de liniște că familia ta este protejată. Poate nu știai până acum, însă alegerea unui clindru de ușă potrivit este esențială atunci când vrei să-ți aperi casa de o posibilă efracție.

Astfel, în acest articol îți vorbim despre cilindrii de ușă și rolul de bază pe care îl îndeplinesc, atunci când vrei să previi incidentele nedorite, precum intrarea prin efracție. Din păcate, jafurile sunt o realitate, iar cilindrul ușii este o piesă importantă, fiindcă nu foaia de ușă este atacată, ci se rupe butucul (cilindrul ușii) sau se extrage miezul acestuia.

Tipuri de cilindri de ușă și nivelul lor de siguranță

Majoritatea efracțiilor încep cu forțarea ușii, lucru care face importantă alegerea unui cilindru de ușă sigur și robust. Există mai multe tipuri de cilindrii de ușă, subiect dezbătut într-un alt articol de blog, însă, despre nivelul lor de siguranță vom vorbi mai multe în rândurile de mai jos.

1. Există trei tipuri principale de cilindri de ușă în funcție de nivelul lor de siguranță: cilindrii standard, cilindrii de securitate medie și cilindrii de înaltă securitate. Cilindrii standard au un nivel minim de protecție, un număr minim de pini și nu prezintă sisteme anti-lovire sau anti-smulgere. Cilindrii de securitate medie sunt mai siguri decât cei standard, au mai mulți pini și sisteme de protecție împotriva perforării sau ruperii cilindrului. Cilindrii de înaltă securitate sunt cei mai siguri, au un număr mare de pini, protecție anti-smulgere, anti-lovire, anti-găurire, precum și alte caracteristici avansate de securitate.

2. Materialele utilizate în fabricarea cilindrilor de ușă pot avea un impact semnificativ asupra nivelului de siguranță oferit. Aliajele de oțel sunt cele mai rezistente la coroziune și oferă cel mai înalt nivel de securitate, dar sunt și cele mai costisitoare. Aliajele de aluminu și zinc sunt mai ieftine, dar mai puțin rezistente la coroziune și mai ușor de intervenit asupra lor. Aliajele de alamă sunt cele mai populare, deoarece sunt durabile și au un nivel bun de siguranță la un preț rezonabil.

3. Certificările și standardele de siguranță sunt importante pentru a asigura un nivel adecvat de protecție împotriva efracției. Cilindrii sunt încadrați în niște clase de siguranță. Altfel spus, cilindrii de ușă sunt testați în mai multe moduri: rezistența la forță, protecția anti-lovire și anti-smulgere și rezistența la găurire sau rupere. Este important să alegi un cilindru de ușă care respectă aceste standarde, pentru a te asigura că locuința ta este protejată împotriva efracției.

4. Tehnologiile avansate de siguranță pentru cilindrii de ușă includ sistemele de închidere magnetice sau sistemele de închidere cu buton. Acestea sunt concepute pentru a face mai dificilă accesarea cilindrului de către infractori și pentru a îmbunătăți securitatea generală a ușii. Aceste tehnologii sunt mai costisitoare, fiind însă absolut necesare în situațiile în care se dorește o protecție a incintei la nivel înalt. De exemplu, poți lua în considerare un cilindru cu buton.

Cum să alegi cilindrul de ușă potrivit pentru nevoile tale de securitate?

Pentru a alege cilindrul potrivit pentru nevoile tale de securitate, este important să evaluezi câțiva factori precum: locația casei tale, valoarea bunurilor și riscul de efracție. Altfel spus, mai ușor poate intra un hoț înăuntrul unui apartament aflat la parter, decât într-unul situat într-o incintă securizată. 

Este important să alegi un cilindru care se potrivește cu ușa și sistemul de închidere existent, dar care oferă, de asemenea, un nivel adecvat de protecție. Alege cilindri care au caracteristici avansate de securitate, cum ar fi protecție anti-smulgere, anti-efracție, anti-perforare, anti-rupere. Standardul EN 1303 este o clasificare de securitate recunoscută și poate reprezenta un reper atunci când faci achziția. Dacă ești în căutarea celor mai buni cilindri de ușă, acordă atenție produselor de pe site-ul nostru. Echipa de specialiști Meesenburg îți poate oferi recomandări personalizate în funcție de situația ta. 

Ce mai poți face pentru o securitate sporită?

Pe lângă alegerea unui cilindru de ușă cu protecție la lovire sau cu funcție de protecție anti-găurire ori anti-smulgere și instalarea corectă a acestuia, pentru a maximiza siguranța locuinței, pot fi luate și alte măsuri de prevenție, precum folosirea unor dispozitive de securitate: sisteme de alarmă, camere de supraveghere, senzori de mișcare și iluminare automată (poziționate strategic pentru a acoperi toate punctele de acces).

Hoții pot intra și pe fereastră, deci acordă atenție și feroneriei ferestrelor, în special mânerelor. De asemenea, asigură-te că toate ferestrele și ușile sunt închise atunci când pleci de acasă sau când mergi la culcare. Dacă deții bunuri de mare valoare, îți recomandăm să optezi pentru un seif. În acest sens, citește și articolul nostru: Criterii de care să ții cont când alegi un seif pentru acasă sau birou.

Pentru a induce ideea că este cineva acasă, deși tu și toți membrii familiei ați plecat în concediu, poți utiliza temporizatoare pentru a porni și opri luminile sau televizorul, în diferite momente ale zilei. Acest lucru poate descuraja potențialii infractori, deoarece locuința pare a fi ocupată și, prin urmare, nu mai prezintă același interes.

Totodată, încurajează-ți vecinii să fie vigilenți și să raporteze orice activitate suspectă. O relație strânsă cu vecinii poate contribui la prevenirea efracției, deoarece aceștia pot supraveghea locuința în absența ta și pot fi martori pentru orice incident care ar putea avea loc.  De asemenea, învață-i pe copii să nu deschidă ușa străinilor.

 

În concluzie, protejarea locuinței împotriva efracției este importantă. Poate îți dorești un butuc de yală cu amprentă sau un cilindru cu protecție la lovire; indiferent de soluția pe care o cauți, pe site-ul nostru găsești produse variate la prețuri corecte, iar echipa noastră îți stă la dispoziție pentru a-ți oferi răspunsuri la întrebările tale. Alege cilindri de ușă de calitate și asigură-ți liniștea și siguranța locuinței.