Menu

Acasa

Acasa

Tipuri de cilindri de protecție și importanța acestora pentru ușa de la intrare

În: Securitate Data:

Siguranța locuinței, a bunurilor din casă și a membrilor familiei este esențială pentru fiecare dintre noi. Pe lângă calitate, care trebuie să fie un aspect esențial când alegi elementele de feronerie și ușile, trebuie să știi cât mai multe despre părțile acestor sisteme.

Indiferent că este vorba de un apartament sau o casă, ușa de la intrare este vulnerabilă la încercări de intrări prin efracție, motiv pentru care un cilindru de protecție ales atent este soluția salvatoare.

Iată cele mai des întâlnite tipuri de cilindri, care sunt funcțiile de protecție și de ce sunt acestea importante:

Tipuri de cilindri de protecție și importanța acestora pentru ușa de la intrare

Cilindri cu pini

Cunoscuți mai bine și sub denumirea de butuci, cilindrii nu sunt complicat de instalat și de către persoanele fără experiență în domeniu.

Cilindrii cu pini sunt printre cei mai cunoscuți, mai ales pentru că oferă o soluție completă și prietenoasă cu bugetul pentru persoanele care pun preț pe siguranță. Clindrul cu pini este fabricat din alamă sau oțel și poate avea un număr variat de pini. Aceștia acționează asupra zimților cheii și este numit și cilindru cu amprentă, tocmai datorită sistemului de securizare, închidere și deschidere.

Poți alege un astfel de cilindru de ușă metalică pentru a acționa mai ușor sistemul de deschidere și închidere, deoarece cheia poate fi introdusă în butuc din orice poziție.

Cilindrii cu pini vin cu specificații de protecție precum:

  • antismulgere;
  • antilovire;
  • antigăurire.

Materialele din care sunt fabricați cilindri, dar și tipul de tratament aplicat asupra acestora pentru a fi aproape imposibil de distrus. O mare parte dintre hoți se bazează pe vulnerabilitățile sistemelor de feronerie când plănuiesc spargeri în locuințele oamenilor. Dacă alegi un cilindru cu funcție de siguranță, aduci un plus sistemului tău de securitate.

Cilindri cu buton și cheie frezată

Butonul unui butuc îți oferă posibilitatea de a-l închide din interior, unde este și poziționat pe ușă. Cheia frezată este, de asemenea, o opțune foarte des întâlnită la butucii obișnuiți pentru uși, iar cilindrul funcționează pe bază de pini și arcuri.

Un lucru important de notat este că butucul cu cheie nu este la fel de sigur precum cilindrul clasic cu pini, dar dacă alegi un model mai nou cu funcție de siguranță, crești nivelul de securitate oferit de acest sistem. De asemenea, dacă cilindrul dispune și de buton, ușa va fi securizată mai bine.

Funcții de protecție ale cilindrilor pentru ușa de intrare

Odată cu avansarea tehnologiei și a materialelor disponibile pentru fabricarea diverselor modele de butuci, acum există funcții de protecție după care îi poți alege. Iată care sunt acestea:

Anti rupere

Un butuc de ușă metalică poate fi rupt de cei care planifică o spargere atunci când o parte din acesta se află în exteriorul ușii, mai exact dacă poate și apucat cu un clește și rupt. Este recomandat să optezi pentru cilindri cu protecție anti rupere, deoarece aceștia dispun o punte din oțel, care îngroașă întregul cilindru și face ruperea acestuia imposibilă. La fel de important este să acorzi atenție dimensiunilor butucului de care ai nevoie, pentru a fi sigur că nu există nicio bucată care atârnă spre exteriorul ușii.

Anti smulgere

O altă metodă la care apelează des hoții este cea de smulgere a nucleului butucului. Pentru această mișcare folosesc o unealtă specială masivă. Acum ai la dispoziție cilindri cu pini cu funcții de siguranță anti smulgere, care sunt fabricați din materiale puternice, rezistente la astfel de metode de intrare prin efracție. Dacă alegi un butuc yala antiefracție, de cele mai multe ori acesta are specificațiile speciale incluse, pentru a oferi securitate completă.

Anti lovire

Când cauți un cilindru yala de ușă metalică, ține minte că intrarea prin efracție poate fi efectuată prin lovirea cilindrului de asemenea. Acest lucru implică lovirea cheii cu mânerul unei unelte sau cu un ciocan, până când aceasta mișcă pinii cilindrului. Pentru a evita un astfel de caz, alege un cilindru cu protecție anti lovire sau un cilindru cu un număr cât mai mare de pini. La Meesenburg găsești cilindri cu 6 pini, potriviți pentru ușa de la intrare pe care vrei să o securizezi.

Anti palpare

Funcția de protecție și siguranță anti palpare îngreunează și face imposibilă încercarea de a sparge un cilindru de yală al unei uși metalice sau PVC. Metoda palpării se referă la folosirea unei unelte subțiri prin care se forțează pinii butucului până la deschidere. Este o metodă des folosită de către hoți, dar dacă alegi un cilindru anti palpare sau cu un număr mai mare de pini, vei evita surprizele neplăcute.

Alege cu atenție cilindrii pe ușile din casa ta, ținând cont de toate specificațiile produselor pe care le analizezi. La Meesenburg găsești o gamă complexă de produse de feronerie, în special butuci pentru ușile de la intrare unde ai nevoie de mai multă securitate.