Până la 25% reducere la produse selectate pentru renovare. Descoperă ofertele speciale!

Menu

Acasa

Acasa

Câteva criterii de care să ții cont când alegi un seif pentru acasă sau birou

În: Securitate Data:

Atunci când vrei să știi că ai în siguranță bijuteriile, documentele importante, banii sau alte bunuri de valoare, îți vine în ajutor un seif. Acesta te ajută să păstrezi la loc sigur lucrurile de preț pe care le ai acasă sau la locul de muncă. De regulă, achiziția unui seif se face o singură dată în viață și se oferă generațiilor următoare. Prin urmare, este important să achiziționezi seiful care se potrivește nevoilor tale. Dacă vrei să-ți cumperi unul, dar nu știi pe care să-l alegi, în acest articol îți prezentăm criteriile de luat în considerare.

Pe lângă măsuri de siguranță, precum supravegherea video sau sistemul de alarmă, seiful a devenit un instrument din ce în ce mai întâlnit, atât pentru companii, cât și pentru persoanele fizice. Așadar, este momentul să afli mai multe despre ce avantaje îți oferă un seif. Iată ce trebuie să știi dacă vrei să-ți cumperi unul!

Cum aleg un seif?

 1. Dimensiunile seifului - în primul rând trebuie să te gândești la obiectele pe care vrei să le ții la loc sigur, asta pentru că există seifuri mici, ușor de depozitat și de ascuns, dar și simplu de transportat. În acestea se țin de regulă bijuterii sau bani. Gândește-te că în viitor îl vei mai umple, deci ar trebui să aibă o capacitate cu cel puțin 20% mai mare decât nevoile actuale. Există însă și seifuri cu mult mai mari, care pot fi folosite de exemplu pentru a stoca arhive importante, opere de artă sau obiecte voluminoase. Ține cont și de spațiul în care vrei să-l ții, cu cât este mai mare, cu atât este mai greu de depozitat.

  Dacă vrei un seif în care să păstrezi numerar, lucruri de mici dimensiuni, nu este necesar să iei un seif cu o capacitate mare. Ia în considerare un mini seif potrivit pentru a ține: bani, bijuterii, ceasuri, carduri de credit, hard disk-uri, CD-uri, DVD-uri, stick-uri USB s.a. În concluzie, realizează o listă cu obiectele pe care vrei să le ții în siguranță, pentru a-ți da seama ce dimensiune a seifului să alegi. Documentele, cum sunt contractele, actele casei ori obiectele electronice (laptopuri, aparate foto) necesită mai mult spațiu. La fel dacă este vorba de un business în care există foarte multe documente de importanță majoră. Așadar, potrivit proverbului, Măsoară de șapte ori, taie o datăalege un seif doar după ce ai acordat atenția cuvenită dimensiunilor - înălțime, lățime și adâncime.

 2. Sistemul de închidere al seifului - există mai multe tipuri de închidere pentru seifuri:
 • închidere cu cheie - este seiful clasic, la care închiderea și deschiderea se realizează cu cheia; este important să ai mare grijă de cheie, să nu o pierzi.
 • închidere electronică - seiful se închide și se deschide, folosind un cod numeric secret, foarte ușor de programat (funcționează cu baterii); sunt cele mai des întâlnite în zilele noastre, fiind ușor de instalat și de utilizat; nu este nevoie de cheie, trebuie doar un cod secret care să fie reținut.
 • închidere combinată (electronică + cheie) - seiful are o dublă securitate, se închide cu ajutorul a două tipuri de încuietori, atât codul secret, cât și cheia.

Notă: Există și seifuri cu închidere și deschidere motorizată cu ajutorul amprentei (au cheie pentru deschidere de urgență).

De știut: Tastatura electronică a seifului poate conține atât numere, cât și litere pentru setarea codului secret. În plus, există modele de seifuri care sunt dotate și cu o alarmă care se activează atunci când codul a fost introdus greșit în mod consecutiv.

 1. Nivelul de securitate - diferă în funcție de tipul de seif ales; gradul de rezistență al materialelor la foc și metodele de spargere determină nivelul de securitate al acestora. Se ia în considerare și calitatea metalelor, grosimea pereților și ușa.
 • Un seif antiincendiu este acela a cărui protecție împotriva focului a fost testată și certificată; poate fi realizat din oțel cu pereți dubli și, pentru 60 de minute oferă siguranță împotriva focului, căldurii, fumului și a stropilor de apă (în funcție de model, protecția poate dura până la 120 de minute); sunt recomandate pentru siguranța documentelor și obiectelor de valoare din cadrul birourilor.
 • Seiful antiefracție are un oțel foarte dur și, ca și cel ignifug, poartă de asemenea o certificare. Totodată, trebuie să știi că există mai multe clase de securitate, de la 1 la 7. Societățile comerciale care manipulează bani și obiecte de valoare trebuie să fie dotate cu astfel de seifuri. Ține cont că seifurile certificate antiefracție și antifoc au un preț mult mai mare.

Prin urmare, dacă nu ai nevoie de certificarea seifului în relația cu autoritățile, ca de exemplu, vrei un seif standard, potrivit pentru acasă, îți oferim și câteva sfaturi pentru asigurarea bunurilor în locuință.

 1. Locul de utilizare - poți avea un seif de sine stătător sau fixat în mobilier, în podea ori încastrat în perete. Află mai multe:
 • seif autoportant - este seiful de sine stătător, poate fi așezat în dulapul din dormitor sau birou, pe unul dintre rafturile din partea de jos.
 • seif fix - este seiful care se poate fixa de perete, mobilă, podea; seiful este vândut cu accesorile pentru fixare; este recomandat în cazul bunurilor de valoare voluminoase.
 • seif încastrat - seiful încastrat în zid este o opțiune foarte bună dacă urmează să îți construiești o casă sau să-ți renovezi locuința. Poate fi acoperit cu un tablou, o oglindă sau un dulap.

Siguranța, ordinea sunt prioritare. Ia în considerare și o casetă pentru chei cu cifru. Pe site-ul Messenburg.ro găsești produse pentru securitate la un raport bun calitate-preț. Îți stăm la dispoziție pentru orice întrebare ai. Suntem disponibili pentru a-ți oferi sfaturi potrivite nevoilor tale. Alege să comanzi online seiful pentru locuința sau biroul tău, astfel tu câștigi timp și nu mai ai în grijă transportul. Suntem aici pentru a-ți onora comanda.