Până la 25% reducere la produse selectate pentru renovare. Descoperă ofertele speciale!

Menu

Acasa

Acasa

3 sfaturi și produse pentru a proteja locuința și bunurile de valoare

În: Securitate Data:

Fie că ai un job care implică să călătorești des sau că se apropie sezonul vacanțelor locuința ta este expusă pericolelor ori de câte ori lipsești o perioadă mai lungă.

Indiferent de zona în care locuiești, dacă este vorba de o casă sau un apartament la bloc, bunurile tale vor fi expuse în fața celor care plănuiesc o spargere.

Există măsuri concrete pe care poți să le iei pentru a evita asemenea evenimente nefericite, dar și câteva modificări pe care le poți aduce casei tale pentru a întări sistemele de siguranță.

Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să îți protejezi locuința și bunurile în fiecare zi:

1. Înlocuiește sistemele de închidere ale ușilor și ferestrelor

De cele mai multe ori, hoții forțează ușile și ferestrele pentru a pătrunde în casele vizate, iar dacă acestea nu sunt destul de rezistente sau nu se bucură de un sistem de închidere performant, există multe șanse ca locuința ta să fie vulnerabilă în fața hoților.

Alege elemente de feronerie și securitate de calitate și tehnologie modernă, chiar dacă va fi nevoie să faci un upgrade major la toate sistemele din locuința ta.

Poți alege, de exemplu, încuietori inteligente, pentru a aduce securitatea casei tale la un nivel superior. Acestea pot fi controlate prin intermediul unei aplicații mobile, indiferent de locul în care te afli. În acest fel nu mai trebuie să apelezi la vecini și să le oferi cheia de la casă, pentru a verifica locuința sau pentru a-ți uda plantele când întreaga familie este plecată pe o perioadă mai lungă. Dacă apare nevoia ca unul dintre apropiații tăi să intre în casă, îi poți deschide în momentul în care ajunge în fața ușii.

Merită să înlocuiești și broaștele sau mânerele ușilor din casa ta, în special a celor de la intrare. Dacă ai o ușă de intrare dinspre garaj sau în spatele casei, asigură-te că le oferi la fel de multă importanță când vine vorba de siguranță.

2. Securizează bunurile din interiorul locuinței

Nu este niciodată o idee bună să te bazezi doar pe siguranța pe care ți-o oferă ușile de la intrare sau ferestrele, iar dacă depozitezi în casă obiecte de valoare sau bani, trebuie să le securizezi corespunzător. Nu aștepta un posibil eveniment neplăcut până să iei măsuri, ci alege chiar azi cele mai potrivite produse pentru tine.

Optează pentru seifuri și casete de valori în care poți include toate obiectele de valoare, atât când ești plecat de acasă, cât și în zilele obișnuite când casa nu este expusă la un pericol atât de mare. De asemenea, mai poți alege casete de siguranță pentru chei, mai ales dacă ai mai multe proprietăți sau dacă preferi să închizi toate camerele locuinței tale când lipsești. Pentru a nu fi nevoit să ascunzi cheile sau să le iei cu tine, o astfel de casetă te ajută să fii organizat, dar și să-ți păstrezi bunurile în siguranță în fiecare zi. Casetele de siguranță sunt foarte utile când gospodăria conține mai multe imobile care se doresc securizate de chei păstrate în siguranță și bine organizat.

3. Securizează curtea cu materiale de calitate și tehnologie avansată

Pentru a descuraja sau chiar opri hoții să pătrundă pe proprietatea ta, securizează în mod special curtea cu garduri din materiale de calitate și porți activate de tehnologie modernă.

Sistemul de închidere a porții trebuie să fie unul cât mai rezistent la uzură, deoarece orice mică defecțiune reprezintă o breșă pentru cei care vor să forțeze intrarea spre proprietatea ta. Dacă vrei să-ți pui la punct de unul singur modernizarea sistemelor de închidere și deschidere a porților, asigură-te că ai sculele electrice necesare pentru a duce la bun sfârșit planul.

Un alt aspect important este instalarea sistemelor de supraveghere pentru curte și casă. Acestea nu doar că te ajută să identifici mai ușor răufăcătorii în cazul unei spargeri deja întâmplate, dar, cel mai important, îi poate ține departe pe aceștia. Este un fapt bine cunoscut că la vederea unor camere de supraveghere, în special cu senzori, cei mai mulți hoți decid să nu se apropie de locuința respectivă. Este recomandat să instalezi astfel de sisteme și camere atât în zona porții și a gardurilor împrejmuitoare, cât și la intrările în casă principale, atât în fața casei, cât și pe lateral sau în spate.

De asemenea, camerele trebuie instalate deasupra garajului și într-o zonă care acoperă cât mai bine întreaga alee spre garaj sau spre casă. Poți testa unghiurile ideale prin ajustarea poziției în funcție de imaginea pe care o oferă camerele.

Nu îți asuma riscuri când vine vorba de locuința și bunurile tale. Indiferent dacă locuiești la bloc sau la casă, adesea există o mulțime de situații care îți pun în pericol proprietatea personală. Pentru a fi mereu liniștit, optează pentru sisteme de închidere de calitate, înlocuiește-le și repară-le, dar nu uita nici de măsurile adiționale de securitate pe care le poți implementa.