Menu

Acasa

Acasa

Înlocuirea cilindrului de ușă: ghid pas cu pas

În: Feronerie Data:

Dacă ai trecut printr-o renovare, atunci știi cu siguranță ce înseamnă cantitatea de praf depusă, resturile de materiale, spus pe scurt, curățenia care a urmat. Cel mai probabil nu vrei să treci prea curând printr-un astfel de proces. Prin urmare, dacă te afli în fața situației în care trebuie să schimbi butucul, atunci trebuie să răsufli ușurat, pentru că nu va trebui să demontezi ușa care poate este ca nouă.

Mai mult decât atât, dacă nu vrei să chemi vreun meșter și ai luat decizia să te ocupi chiar tu de această problemă, felicitări! Trebuie să știi încă de la început că schimbarea cilindrului de ușă este o operațiune cât se poate de simplă. Articolul acesta este menit să îți ofere consultanță și să îți ghideze lucrul pas cu pas. Spor!

Vreau să înlocuiesc butucul. De unde cumpăr unul nou?

Poate ți-ai cumpărat un apartament, ai păstrat ușa de intrare, aceasta fiind într-o stare foarte bună, dar vrei să te asiguri că nimeni în afară de tine nu deține cheile. Sau poate ai avut locuința închiriată și acum, odată cu plecarea chiriașului vrei să înlocuiești butucul ușii. Ori pur și simplu ți s-a întâmplat să pierzi un rând de chei. Indiferent de motivul pentru care vrei să înlocuiești cilindrul, fie că ai o ușă metalică sau de un alt model, va trebui prima dată să cumperi un butuc nou.

Ți-ai pus probabil întrebarea, cum știi ce cilindru pentru ușă să cumperi în locul celui vechi. Indiferent de butucul de ușă, ține minte că toți respectă un standard, au aceeași formă, dar nu sunt egali ca lungime. Prin urmare, vei începe cu măsurarea cilindrului vechi, pentru a putea ști care sunt dimensiunile care îți trebuie pentru cilindrul nou.

Cilindrii standard măsoară 30 x 30 mm, dar există și cilindri de 30 x 40 mm, 40 x 40 mm sau 40 x 50 mm. De aceea este necesar să acorzi atenție acestui prim pas. Citește un alt articol din blogul nostru despre

Și dacă vrei să închei procesul de înlocuire a cilindrului cât se poate de repede, află că poți comanda online cilindrul de ușă de care ai nevoie. Pe site-ul nostru, Meesenburg.ro, găsești variante diferite de cilindri, indiferent de dimensiunea care îți trebuie, fie că vrei cilindru cu intrare dublă, care permite introducerea cheii din ambele părți, fie că vrei un cilindru de ușă cu buton, care are o singură intrare cu cheie.

Pentru a te putea apuca de treabă, în afară de cilindrul cel nou, vei mai avea nevoie doar de o șurubelniță. Gata, acum te poți apuca de lucru! Vei scoate cilindrul vechi, îl vei măsura, înlocuindu-l apoi cu cel nou. Iată mai jos pas cu pas ce ai de făcut.

Cum înlocuiesc cilindrul de ușă?

  • Demontează cilindrul vechi. Pentru asta introdu cheia în ușă, deschide ușa apartamentului și, pe laterala ei, vei observa locurile de înșurubare-deșurubare. Ia șurubelnița și scoate de pe poziție șurubul de blocare al cilindrului de pe cantul broaștei (ori șuruburile, în caz că sunt mai multe). Scoate șurubul, apoi întoarce cheia ușor, trăgând butucul afară  din broască.

 

  • Măsoară cilindrul vechi. Așa cum ai aflat din rândurile de mai sus, toți cilindrii respectă aceeași formă, dar au dimensiuni diferite, pentru că ușile nu au toate aceeași grosime. Măsoară lungimea totală a cilindrului vechi, și, foarte important, distanțele de la centrul găurii șurubului de blocare până la ambele extremități. Așa afli dacă este vorba de 30 x 30 mm, când distanțele până la cele două extremități sunt egale sau nu, având de exemplu 30 x 40 mm. Prin urmare, acum știi măsurile de care ai nevoie pentru comanda online a cilindrului nou.

 

  • Montează cilindrul nou. Introdu cheia în cilindrul pe care l-ai cumpărat și învârte încet până când limba încuietoare se află în axa cilindrului. Introdu cilindrul pe poziția sa, până când limba de încuiere se poate învârti liber în broască. Apoi introdu șurubul în filetul din cilindru și înșurubează-l până la capăt. Gata, noul cilindru este montat, verifică-l că funcționează!

 

De reținut:

Notă:

  • Dacă nu ai pierdut nici un rând de chei, însa cilindrul ușii tale îți creează dificultăți, ca de exemplu depui mai mult efort decât de obicei la rotirea cheii, ia în considerare că poate fi defect și trebuie înlocuit. În felul acesta eviți să rămâi blocat cu cheia în ușă, fără să poți intra sau ieși din apartament.

Iată că acum știi sigur că nu ai nevoie să chemi un meșter pentru a înlocui cilindrul ușii. Rezervă-ți doar puțin timp într-o zi și rezolvă schimbarea cilindrului. Pentru cumpărături și alte informații, te așteptăm pe site-ul nostru.