Până la 25% reducere la produse selectate pentru renovare. Descoperă ofertele speciale!

Menu

Broaște pentru uși

Broaștele pentru uși se împart în doua categorii: broaște mono-punct pentru ușile de interior și broaște multi-punct pentru ușile de intrare. Această clasificare a broaștelor se aplică atât pentru ușile din lemn, cât și pentru cele din PVC sau aluminiu.

69 produse

69 produse

Filtre active

Broaștele pentru ușile de interior, mono-punct


Broaștele mono-punct pentru ușile confecționate din PVC și aluminiu se găsesc în doua variante: varianta cu acționare din mâner și varianta cu acționare din cheie/cilindru. Broaștele mono-punct cu acționare din cheie/cilindru pot să fie echipate cu limba de serviciu sau direct cu bila.

Pentru varianta cu acționare din mâner este necesara apăsarea mânerului după descuierea din cheie pentru a deschide ușa. La varianta de broască mono-punct cu acționare din cheie/cilindru prin acționarea cilindrului se retrage și limba de serviciu a broaștei care permite deschiderea ușii.

Sunt disponibile cu interax de 92mm, în câteva dimensiuni și forme de placa frontală și pe mai multe dimensiuni de dormass cum ar fi de 20 mm, 25 mm, 30 mm, 35 mm, 40 mm etc. Caracteristica plăcii frontale și a dormasului sunt date de tipul de profil din PVC utilizat la confecționarea ușii.

Broaștele mono-punct pentru ușile confecționate din lemn sunt de trei tipuri: cu acționare din cilindru  având caracteristica PZ, cu acționare din cheie universala având caracteristica BB, sau cu acționare din butonul interior al ușii având caracteristica WC.

Broasca cu acționare din buton tip WC este destinata echipărilor de uși la toalete, acestea având posibilitatea de deblocare a ușii în caz de urgență din partea exterioară.

Broaștele mono-punct pentru ușile de interior din lemn sunt cu inter-ax de 90 mm fiind disponibile în doua dormasuri principale, de 40 mm și de 50 mm.


Broaștele pentru ușile de intrare, multi-punct


Acestea se găsesc în doua variante de acționare: acționare din mâner și acționare din cheie/cilindru.

Din punctul de vedere al închiderii deosebim următoarele tipuri:

  • - închidere cu rola cu reglaj pentru presiunea pe garnitură,
  • - închidere cu rola tip cap ciupercă de siguranță cu reglaj pentru presiunea pe garnitură, iar pentru o închidere de siguranță mărită se utilizează închiderea cu bolț de siguranță,
  •  - închiderea cu cârlig de siguranță,
  •  - închiderea Combi care dispune în fiecare carcasa de un bolț și un cârlig,
  •  - închiderea semiautomata sau automata care dispune de doua bolțuri cu declanșare automata -încuierea se poate face prin ridicarea mânerului și rotirea cheii la cea semi-automata sau prin rotirea cheii la cele automate.


La broasca cu posibilitate de încuiere automată, dacă se utilizează un mâner fix pe partea exterioară a ușii, aceasta se vă închide automat. Este permisă ieșirea fără cheie, iar intrarea se face pe baza de cheie.

Că și accesorii la ușa cu închidere automata se poate utiliza echiparea cu funcția zi/noapte pentru un acces ușor în anumite momente ale zilei.

Toate tipurile de broaște multi-punct de siguranță se găsesc și cu echipare motorizată, astfel descuierea și/sau încuierea ușii se face ajutorul unui motor incastrat în broasca și îngropat în foaia de ușa, accesul fiind permis prin control acces care poate fi tastatura numerica, telecomanda, aplicație pe un smartphone sau cu amprenta. Caracteristicile de placă frontala sunt în funcție de profilul de ușa utilizat, interax de 92mm, dormas diferit în funcție de profil.


Accesorii pentru broaște mono-punct și multi-punct


Broaștele cu acționare din cheie/cilindru se pot echipa cu bila pentru a facilita accesul în încăpere pe timp de zi fără a acționa mânerul. Un accesoriu care înlocuiește bila este echiparea contra-plăcii de pe toc sau stulp cu un electromagnet. Acest electromagnet poate să fie unul mecanic și acționarea asupra lui se face manual sau unul conectat la o sursa de tensiune. Astfel se poate opera descuierea ușii de la distanță prin diferite dispozitive de control acces.