Până la 25% reducere la produse selectate pentru renovare. Descoperă ofertele speciale!

Menu

Acasa

Acasa

Cum alegem cilindrul și mânerul de ușă la o broască existentă?

În: Feronerie Data:

Proiectele de renovare sau înlocuirea unui cilindru și al unui mâner care prezintă defecțiuni implică și un proces de alegere a acestora pe o broască existentă. Pentru ca înlocuirea elementelor să fie una de durată și de calitate, trebuie să ții cont de câteva detalii și să știi cum se clasifică cilindrele și mânerele pentru uși.

Îți prezentăm un ghid care să-ți sprijine căutările în și care să te ajute să faci o treabă cât mai bună:

Tipuri de mânere pentru uși

Categorisirea tipurilor de mânere pentru uși te va ajuta să-l alegi pe cel potrivit. Iată care sunt tipurile principale și cum le poți alege:

 • Mâner cu slid
 • Mâner pe rozetă
 • Mâner tip buton

Mânerele pentru ușă pot fi cu sau fără spațiu pentru cheie, în special în cazul ușilor de interior. Sistemele de închidere joacă un rol important în alegerea mânerelor. De exemplu, în cazul ușilor cu cheie va fi esențială compatibilitatea dintre mâner și sistemul de închidere. Chiar și în cadrul ușilor de interior este util ca broasca să fie una cu închidere, pentru a securiza anumite încăperi sau în cazul în care ai nevoie de intimitate.

Mânerele ușilor au și un rol decorativ și trebuie alese cu gândul la felul în care acestea se potrivesc cu ușa de interior pentru care o alegi. Materialele în care vin acestea sunt alamă, lemn, oțel, inox, porțelan sau sticlă. Designul mânerului pentru ușă poate fi unul contemporan, modern, cu forme pătrate, plate și colțuroase, în timp ce mânerele pentru uși clasice pot avea un design rotunjit cu detalii aplicate pe suprafața acestuia și chiar detalii în culori diferite.

Mâner de ușă

Ce trebuie să ai în vedere când alegi mânerul la o broască existentă?

Această regulă se aplică atât în cazul ușilor cu broască existentă, cât și atunci când vrei să cumperi un sistem de închidere complet nou. Verifică tipul de broască și dimensiunile ecartamentului. Acest lucru înseamnă măsurarea distanței dintre cele două orificii de fixare, iar dimensiunile standard găsite de regulă la ecartament sunt de 165 și 195 de milimetri. În cazul unei broaște cu cheie, dimensiunea ecartamentului este de 70 de milimetri.

Cum se alege cilindrul pentru o broască existentă?

Iată ce etape trebuie să parcurgi pentru a determina ce fel de cilindru să alegi pentru broasca existentă:

 • Măsoară cilindrul existent de la o parte la cealaltă și notează în milimetri dimensiunile
 • Decide ce tip de cheie se folosește, dacă este una cu amprentă sau frezată și dacă există un buton în interiorul ușii
 • Aplică acest lucru la toate ușile de interior cărora vrei să le schimbi cilindrul

Ce tipuri de cilindrii există?

Înainte de a schimba sau a instala un cilindru (butuc) nou, trebuie să cunoști tipurile care sunt disponibile pe piață și ce opțiuni de alegere ai. Așadar, există următoarele tipuri de butuci:

În funcție de tipul de blocare

 • Cilindru standard (cu intrare dublă) - permite introducerea cheii din ambele părți ale ușii
 • Cilindru dezactivabil - cheia poate fi introdusă prin ambele părți, dar există posibilitatea de a bloca și debloca o ușă
 • Cilindru cu buton - permite deschidere ușii cu o cheie din exterior, iar la interior ușa poate fi blocată prin acționarea unui buton
 • Cilindru cu o singură cheie - toate ușile dintr-un spațiu pot fi deschise și închise cu o cheie unică

Cilindru de ușă

În funcție de tipul de securitate

 • Anti-smulgere
 • Anti-efracție
 • Anti-perforare
 • Anti-bumping
 • Anti-blocare

Ține cont de toate elementele care te ajută să asiguri spațiului tău, indiferent că este vorba de o locuință sau chiar un spațiu de birouri, siguranța necesară. De asemenea, dacă ai o familie cu copii mici, sistemele de feronerie care au caracteristici în plus te vor ajuta să te ocupi de securitatea fiecărei camere și să eviți problemele.

Fie că renovezi locuința și vrei să schimbi sistemele de închidere ale ușilor din interior sau acestea prezintă anumite probleme care nu pot fi reparate, alege produse de calitate, cu specificații de top, din gama noastră disponibilă.