Menu

Acasa

Acasa

Ce spun clienții

Ce spun clienții

Cum se reglează ferestrele pentru o funcționare optimă și o durată de viață prelungită?

În: Categorie Blog: Feronerie | Meesenburg.ro Data:

Poveștile din popor spun că sunt reglaje de primăvara și reglaje de toamna.

Este adevărat că ferestrele sunt realizate din materiale care supuse intemperiilor se dilata sau se contracta, dar o fereastra realizata “că la carte” nu vă avea de suferit odată cu schimbarea anotimpurilor.
Ferestrele au din construcție găuri cu rol de ventilație pentru camerele exterioare ale profilelor, aceste găuri au rolul de a ventila și de a diminua dilatările și contracțiile materialelor din care sunt realizate ferestrele termopan.

Cu timpul trebuie intervenit asupra reglajelor ferestrelor și ale ușilor, trecerea timpului face că garniturile de etanșare să-și piardă din proprietățile de elasticitate și acestea devenind rigide se vă reduce din etanșare.

Acționarea asupra reglajelor ajustează etanșarea, apropie cerceveaua de toc și poate aduce în plan o cercevea care se poate descentra din toc cu trecerea timpului. Acționarea asupra punctelor de reglaj aflate pe punctele de închidere ale ferestrei face că cerceveaua să se aproprie de toc.

De ce este importantă reglarea regulată a ferestrei?

O fereastră cu cât este mai etanșă cu atât pierde mai puțin aer și dacă nu se face transfer că aer de la interior spre exterior nu se pierde nici din căldură sau din aerul rece din încăpere.

Ferestrele se pot regla din câteva puncte cum ar fi:

  • punctele de închidere aflate pe feroneria de pe cercevea: cremon, colțari, placă foarfeca și prelungitoare închidere spate, aceste reglaje fac aproprierea cercevelei de toc.
  • balamaua inferioară de pe cercevea permite doua reglaje - unul face aproprierea cercevelei de toc, în colțul acesta nu ajunge feroneria și din această cauză trebuie să ajustam din balalama presiunea pe garnitura a cercevelei, iar al doilea reglaj aflat pe acesta balama ridică sau lasă cerceveaua în zona acetei balamale
  • corecția de pe semibalamaua inferioară de toc are de asemenea o acțiune stânga-dreapta asupra cercevelei, cu acest reglaj ridica sau lasă jos cerceveaua, după necesitate.
  • reglajul de pe placa foarfeca sau de pe balamaua superioară simpla - deschiderea are o acțiune stânga-dreapta asupra cercevelei
  • reglajul de pe lagărul toc, acest lagăr are reglaj pe el doar în cazurile speciale și anume la ferestre cu forme boltate sau trapez, în aceste cazuri aparte este necesar reglajul din acest lagăr pentru că nu este o altă posibilitatea de reglaj în acea zona a balamalei superioare

Reglajul ferestrelor se poate face cu câteva chei specifice cum sunt: imbusul de 4mm, imbus de 4mm cu butoiaș, cheia torx de 25, șurubelniță PH sau cu chei speciale în funcție de fiecare feronerie.

Comentarii

Lasă un comentariu