Menu

Acasa

Acasa

Cum se montează corect mânerul cu sistem antipanică?

În: Accesorii usi Data:

Sistemul cu mâner antipanică este necesar pentru majoritatea clădirilor, în special în cazul celor comerciale. Ușa cu sistem antipanică permite ieșirea cu ușurință în cazul evacuărilor de urgență. Acestea pot fi cauzate de incendii, cutremure, sau alte situații în care oamenii dintr-o clădire sunt puși în pericol.

Instalarea unui astfel de mâner este facilă, mai ales dacă sunt urmate cu atenție instrucțiunile producătorului. Iată cum se montează acesta:

Cum funcționează sistemul antipanică?

Cum se montează mânerul cu sistem antipanică?

Iată cum montezi mânerul exterior antipanică pas cu pas:

Cum montezi bara antipanică? Urmează pașii:

Unde se recomandă folosirea mânerului cu sistem antipanică?

Cum funcționează sistemul antipanică?

Mânerul cu sistem antipanică se atașează ușii pe care vrei să o folosești ca ieșire de urgență. Sistemul permite ușii să fie deschisă fără a folosii chei sau alte unelte. Mânerele care sunt instalate la exteriorul ușii sunt acționate doar de mișcarea de împingere din interior și oferă avantaje precum materialul din care sunt fabricate. Mânerele sunt rezistente la foc și temperaturi înalte, iar forma acestora nu se modifică în funcție de condițiile exterioare la care sunt expuse.

De asemenea, un mare avantaj al mânerelor cu sistem antipanică este posibilitatea ca acesta să fie instalat pe uși din diferite materiale, de la lemn, la metal, la PVC sau aluminiu.

Cum se montează mânerul cu sistem antipanică?

Pregătește-te pentru pașii de montare a mânerului cu sistem antipanică prin alegerea uneltelor și a accesoriilor de protecție de care vei avea nevoie:

 • mănuși;
 • ochelari de protecție;
 • șurubelniță;
 • pix;
 • ciocan;
 • bormașină.

Mai apoi, pregătește părțile din pachetul pe care îl primești odată cu mânerul cu sistem antipanică. Vei găsi un mâner exterior, un sistem antipanică pentru acesta, care include atât bara de deschidere cât și părțile conexe care întregesc sistemul. De asemenea, în pachet vei găsi accesoriile precum șuruburi, profil de acoperire etc.

Iată cum montezi mânerul exterior antipanică pas cu pas:

 1. Decide sensul în care vrei să montezi mânerul exterior. Acesta este reversibil. Folosește o șurubelniță potrivită pentru a-l monta. Verifică dacă pachetul include și semicilindru de încuiere înainte de a începe procesul de montare a mânerului cu sistem antipanică.
 2. Măsoară grosimea ușii pentru a alege șuruburile potrivite pentru montarea sistemului.
 3. Fă găurile necesare în ușă cu bormașina, pentru a fixa mânerul cu sistem antipanică.
 4. Montează mânerul exterior.
 5. Montează in interior bara antipanică, atașată de mânerul exterior. Fixează șuruburile necesare cu șurubelnița, pentru mai mult control asupra mișcărilor.
 6. Urmează instrucțiunile producătorului pentru montarea barei sistemului antipanică.

Cum montezi bara antipanică? Urmează pașii:

 1. Pregătește găurile de montare conform instrucțiunilor. Poți folosit un marker pentru a marca fiecare poziționare a acestora.
 2. Efectuează găurile cu ajutorul unei bormașini.
 3. Fă același lucru pentru zona superioară a ușii, unde se instalează sistemul de închidere-deschidere.
 4. Montează suportul pentru partea inferioară și cea superioare cu șuruburile potrivite.
 5. Instalează suportul pe fiecare parte a ușii, pentru bara antipanică.
 6. Măsoară spațiul în care urmează să montezi bara antipanică, pentru a decide dacă trebuie să faci ajustări pe lungime.
 7. Urmează instrucțiunile pentru montarea părților de susținere pe ușă și a sistemului de închidere-deschidere.

Unde se recomandă folosirea mânerului cu sistem antipanică?

De regulă, un astfel de sistem se recomandă pentru:

 • spații comerciale;
 • clinici medicale și spitale;
 • școli;
 • grădinițe;
 • spații de birouri;
 • săli de sport;
 • aeroporturi;
 • gări;
 • universități;
 • clădiri administrative.

Desigur, acestea nu sunt singurele spații în care se pot instala uși și mânere cu sistem antipanică pentru uși, ci oriunde este impusă siguranța persoanelor. Chiar dacă este vorba de clădiri rezidențiale sau baruri, ieșirile de urgență pot beneficia de un astfel de sistem.

Siguranța din clădirile intens frecventate este esențială și obligatorie, așa că alege un astfel de sistem care poate fi instalat fără prea mult efort. La Meesenburg găsești mâner antipanică la preț avantajos, alături de întregul set pentru acest sistem.