Menu

Acasa

Acasa

Broaște de uși electromagnetice: cum funcționează și ce beneficii aduc

În: Feronerie Data:

Securitatea locuinței sau a spațiului de lucru este firesc să reprezinte o preocupare pentru mulți dintre noi. Ai nevoie de un mediu plăcut, de liniște, confort și siguranță, iar broaștele de uși magnetice sunt soluția ideală penru a te asigura că spațiul tău este protejat.

Înainte de a achiziționa broaște de uși electromagnetice, este important să evaluezi nevoile specifice de securitate ale locației și să concluzionezi dacă acest tip de sistem de blocare este cel mai potrivit pentru tine. Totodată, este necesar să verifici dacă broaștele magnetice sunt compatibile cu sistemul de control al accesului pe care îl ai deja în funcțiune sau pe care intenționezi să îl instalezi. Acest lucru poate însemna verificarea compatibilității cu tastaturi sau cititoare biometrice ori carduri de acces. Te invităm să parcurgi acest articol pentru a afla tot ce trebuie să știi legat de broaștele de ușielectromagnetice.

Ce sunt broaștele de uși electromagnetice?

Broasca de ușă electromagnetică este un dispozitiv modern de securitate pentru uși, care funcționează cu ajutorul unui electromagnet și a unei plăci metalice. Se deosebește de broaștele de uși tradiționale prin faptul că nu necesită cheie pentru a fi deblocată și permite accesul ușor și rapid.

Broaștele de uși magnetice sunt folosite în contexte diferite, birouri, instituții publice, locuințe private sau spații comerciale, lucru datorat flexibilității lor.

Principalele componente ale unei broaște magnetice sunt electromagnetul, placa de armare (metalică) și sistemul de control al accesului. Electromagnetul este amplasat pe ușă și este activat prin intermediul curentului electric, iar placa de armare este instalată pe cadrul ușii și are rolul de a păstra ușa închisă. Sistemul de control al accesului poate fi de diferite tipuri, cum ar fi codul numeric sau cardul magnetic.

O broască de ușă cu electromagnet este ideală pentru o ușă metalică și este potrivită pentru spații cu trafic intens sau unde sunt cerințe înalte de securitate. Broaștele magnetice pot fi montate pe uși de intrare, de birouri, de laboratoare sau alte tipuri de uși. Reține că ele sunt mai sigure, mai durabile și au un aspect mai plăcut față de broaștele tradiționale, premițând un acces ușor, rapid și confortabil.

Cum funcționează broaștele de uși electromagnetice?

Broaștele electromagnetice reprezintă o soluție modernă și sigură pentru securizarea ușilor. Principiul lor de funcționare se bazează pe atracția dintre un electromagnet și o placă metalică. Electromagnetul este montat pe rama ușii, iar placa metalică pe ușă. Când curentul electric trece prin electromagnet, acesta creează un câmp magnetic care atrage placa metalică, fixând astfel ușa în poziție închisă.

Broaștele de uși electromagnetice sunt deblocate prin intermediul unui sistem de control al accesului, ca de exemplu tastaturi, cititoare de carduri, interfoane, telefoane mobile sau cititoare de amprenta. Aceste sisteme trimit un semnal electric către electromagnet, întrerupând curentul și eliberând astfel placa metalică. Prin urmare, ușa poate fi deschisă fără a fi nevoie de o cheie tradițională.

Există diferite tipuri de broaște pentru uși, însă în comparație cu cele tradiționale, broaștele electromagnetice oferă mai multe beneficii. Ele sunt mai sigure, deoarece nu pot fi deblocate prin metode de forțare sau manipulare a cilindrului. De asemenea, sunt mai durabile și rezistente la uzură, pentru că nu au componente mecanice care să se uzeze sau să se blocheze. În plus, estetica este superioară, fiindcă broaștele electromagnetice sunt discrete și se integrează ușor în designul ușilor și al încăperilor.

Un aspect important de luat în considerare este funcționarea broaștelor magnetice în cazul unei pene de curent. De obicei, aceste sisteme sunt echipate cu baterii de rezervă care asigură funcționarea temporară a broaștelor în lipsa curentului electric. În acest fel, accesul în încăpere nu implică modificări.

Ce trebuie să mai știi?

  • Broaștele electromagnetice pot funcționa la diferite niveluri de voltaj, cele mai comune fiind 12V DC (curent continuu) și 24V DC. Alegerea voltajului potrivit depinde de necesitățile sistemului tău de securitate și de compatibilitatea cu celelalte componente ale acestuia. 
  • În funcție de materialul și de designul ușii, poți alege între broaște magnetice de suprafață (montate pe partea exterioară a ușii) sau broaște magnetice îngropate (montate în interiorul ușii). Este esențial să te asiguri că broasca magnetică pe care o alegi este compatibilă cu tipul și materialul ușii pe care dorești să o instalezi.
  • Unele modele sunt echipate cu funcții de siguranță care permit eliberarea ușii în caz de incendiu sau întrerupere a curentului electric, pentru a facilita evacuarea persoanelor din clădire.

Specialiștii Meesenburg îți stau la dispoziție pentru a te ajuta să faci alegerea potrivită. Discută cu ei despre nevoile tale de securitate și confort, adresează întrebări despre broaștele de uși magnetice, iar ei îți vor oferi explicații despre specificațiile tehnice și te vor ghida în alegerea produsului compatibil cu ușa existentă.

Care sunt avantajele broaștelor de uși magnetice?

  • Siguranța sporită- este unul dintre cele mai importante beneficii ale broaștelor de uși electromagnetice; acestea oferă un nivel ridicat de securitate, ușa rămâne închisă chiar și în condiții de încercări de efracție; de asemenea, sistemele de broaște electromagnetice sunt mai greu de falsificat, deoarece nu utilizează un mecanism tradițional de încuietoare și cheie;
  • Durabilitatea - broaștele de uși electromagnetice sunt construite să reziste la uzură și la coroziune, ceea ce le face ideale pentru utilizarea pe termen lung; ele nu au componente mecanice care să se uzeze în timp, ca în cazul broaștelor tradiționale, astfel că au o durată de viață mai lungă și necesită mai puțină întreținere;
  • Aspect simplu și curat - acest lucru face ca broaștele electromagnetice să se integreze cu ușurință în designul ușilor și să ofere un aspect elegant și modern, fiind considerate o soluție estetică pentru sistemele de securitate; ele nu au mecanisme vizibile precum broaștele tradiționale;
  • Instalare și întreținere facilă - este un alt beneficiu major al broaștelor de uși electromagnetice; acestea sunt relativ ușor de instalat, fără a necesita modificări majore ale ușii sau ale cadrului acesteia; de asemenea, întreținerea lor este minimă, deoarece nu au componente mecanice care să necesite înlocuire sau reparare odată cu trecerea timpului; acest lucru face ca, pe termen lung, sistemul să fie mai eficient din punct de vedere al costurilor.

În concluzie, broaștele electromagnetice reprezintă o soluție modernă și eficientă pentru securizarea ușilor din diferite tipuri de clădiri. Pentru a alege cele mai potrivite modele, este important să ții cont de nevoile specifice de securitate și de compatibilitatea cu sistemul de acces existent. Totodată, este necesar să fie instalate corect.

Te invităm să explorezi produsele de pe site-ul nostru și te încurajăm să iei legătura cu specialiștii Meesenburg, ca să faci cea mai bună alegere pentru nevoile tale de securitate. Contactează-ne telefonic (0722581355), pe email ([email protected]) sau scrie-ne în chat-ul disponibil pe site.