Menu

Acasa

Acasa

Accesorii utile pentru meseriași - de la genți la lămpi de lucru

În: Categorie Blog: Organizare și suport | Meesenburg.ro Data:

Atât meseriașii profesioniști, cât și cei care sunt la început de drum în această profesie, au nevoie de accesorii și unelte care le fac treaba mai ușoară și sigură. Pentru a fi pregătit pentru orice situație, dar și pentru a putea face o treabă cât mai bună la fiecare lucrare, ți-am pregătit o listă cu accesoriile de care nu se poate lipsi orice meseriaș. Iată care sunt acestea:

Pentru protecție

Indiferent de domeniul de lucru, protecția este esențială. Fie că lucrezi cu foc, unelte ascuțite, aparatură grea sau materiale precum mortarul și vopseaua, ai nevoie de accesorii potrivite pentru a-ți oferi protecția necesară pentru corp și haine. Așadar, ai nevoie de:

Îmbrăcăminte

Hainele de lucru sunt gândite și create în funcție de munca pe care o întreprinzi. Acestea se diferențiază de cele obișnuite prin materialele folosite, gradul de protecție și cum reacționează la contactul cu anumite substanțe. De exemplu, în cazul în care lucrezi cu aparate de sudură, ai nevoie de echipament din material ignifug și de haine cu protecție antiacid. De asemenea, dacă lucrezi în aer liber în domeniul construcțiilor sau în casele noi construite în cel al instalațiilor, ai nevoie de confortul oferit de hainele din materialele de calitate și călduroase. Alege bluze și tricouri în funcție de sezon și nu îți sacrifica starea de bine, deoarece aceasta îți va influența și ritmul de muncă.

Mănuși și ochelari de protecție

Profesioniștii pun accent pe tot ceea ce înseamnă protecție, atât la nivelul mâinilor, cât și al ochilor. Ochelarii de protecție se recomandă în domeniile în care se lucrează cu circulare, drujbe, aparate de sudură, fierăstraie, pe șantiere, dar și când participi la o lucrare de renovare, în special dacă lucrezi la tavan sau acoperiș. Mănușile de protecție sunt o alegere necesară pentru momentele în care manipulezi materiale precum lemnul, sârma ghimpată sau alte metale, dar și când folosești aparate precum cel de sudură. Alege-le în funcție de grosimea materialului, de flexibilitatea acestuia și de rezistența la uzură.

Antifoane

Protecția auditivă este necesară celor care lucrează în montarea finisajelor sau pentru meșterii care se ocupă cu renovarea apartamentelor. De exemplu, dacă lucrezi cu ciocanul rotopercutor sau dacă trebuie să tai în fiecare zi bucăți de gresie și faianță, antifoanele sau căștile te ajută atât să eviți disconfortul temporar, cât și să eviți problemele de auz pe termen lung.

Căști

Căștile sunt accesorii care ar trebui văzute ca obligatorii, atât pentru muncitori, cât și pentru cei care supervizează sau vizitează un șantier. De asemenea, dacă lucrezi la un acoperiș sau la renovarea unei casei vechi, bucățile de tencuială și materiale pot cădea oricând, iar casca te protejează de accidente minore și serioase.

Montatori de ferestre - căsti de protecție

Pentru organizare și muncă

Pe lângă accesoriile de protecție, cele care te ajută să te organizezi și să lucrezi cât mai eficient fac parte din arsenalul oricărui meseriaș de succes. Uneltele multifuncționale, cât și categoria de organizare și suport pot face diferența între proiectele cu care te mândrești și cele în care investești prea mult efort. Iată de ce vei avea nevoie:

Genți pentru unelte

Organizarea uneltelor de mână, a celor electrice, cât și a accesoriilor acestora face parte dintr-un ritual care te ajută să fii eficient și să le ai pe toate la tine, chiar și în situațiile neprevăzute. Un instalator, de exemplu, nu poate ști niciodată cu siguranță care este cauza problemei pentru care este contactat. În astfel de momente, o geantă pentru unelte îți permite să ai la tine mai mult decât strictul necesar.

Cutii pentru depozitare

Într-un atelier sau pe un șantier, indiferent de dimensiuni, cutiile de depozitare ajută la un echilibru în organizare și mai multă ordine. Cutiile pot fi folosite pentru unelte sau pentru accesorii de dimensiuni mai mici, precum cuiele, șuruburile sau alte piese asemănătoare. Alege cutii din materiale de calitate, rezistente la posibile lovituri sau șocuri, care apar adesea în astfel de spații.

Accesorii de iluminat

Corpurile de iluminat pentru meseriași și pentru șantierele de construcție ajută atât la munca în condiții mai complicate, cât și la observarea mai atentă a detaliilor sau la activitățile care implică nevoia unei surse adiționale de lumină. Lanternele cu prindere pe cap ajută instalatorii care trebuie să se înghesuie în spații mici, mai greu accesibile, iar lampa de lucru ajută la efectuarea muncii cu mai multă precizie dacă muncești pe timp de seară.

Mese de lucru

Mesele și bancurile de lucru sunt necesare pentru ateliere și se recomandă celor care se ocupă serios de munca de bricolaj sau tâmplărie. Alege o masă de lucru pentru a-ți organiza uneltele și accesoriile acestora în timp ce planifici toate cele necesare pentru următorul tău proiect, fie că lucrezi independent sau în echipă.

Accesoriile și uneltele de calitate își vor lăsa amprenta asupra lucrării de care te ocupi, așa că investește în toate cele necesare pentru proiectele complexe și lucrări de care te ocupi cu drag și profesionalism. Nu uita să-ți pui sănătatea și siguranța pe primul loc în aceste circumstanțe.

Comentarii

Lasă un comentariu