Menu
Automatizări ferestre | Meesenburg.ro

Automatizări ferestre

Filtre active

Ce sunt dispozitivele de deschidere și închidere automată ale ferestrelor?

Dacă te străduiești să deschizi și să închizi ferestrele, atunci dispozitivele de deschidere și închidere ale ferestrelor sunt instrumentul de asistență perfect pentru nevoile tale. Acestea permit acționarea ferestrelor cu niveluri relativ scăzute de efort. Deschizătoarele și închiderile electronice motorizate de ferestre funcționează folosind electricitate, spre deosebire de interacțiunea umană.

Cea mai bună comparație aici este într-o mașină, cu diferența dintre geamurile electrice și geamurile cu deblocare manuală de altădată. Cu toate acestea, termenul „automat” se referă la modul în care este emisă comanda. De exemplu, dacă o persoană apasă un buton de pe telecomandă pentru a deschide o fereastră, atunci acesta este un deschizător de fereastră electric. Rețineți că termenul „manual” nu este folosit aici, deoarece este folosit pentru a compara mecanismele electrice originale cu cele manuale ale ferestrei în sine.

Cum funcționează dispozitivele electrice de deschidere și închidere ale ferestrelor?

Cele mai eficiente automatizări ale ferestrelor folosesc o serie de tehnologii diferite. Unele sunt motorizate folosind actuatoare electrice, altele sunt manuale. Atunci când aceste tehnologii funcționează la unison, rezultatul este o deschidere și închidere lină și simplă a ferestrelor prin simpla folosire a unei telecomenzi sau a unui comutator.

Cum funcționează deschiderea automată a ferestrei?

Deschizătoarele și închiderile electrice se bazează pe diferite tipuri de mecanisme, în funcție de tipul de fereastră care este deschisă. Fiecare deschizător de ferestre cuprinde un mecanism care utilizează actuatoare. În cele mai multe cazuri, acestea sunt universale pentru deschiderea geamurilor manuale sau electrice.

Actuatoarele sunt mecanisme compuse dintr-un actuator și șine de glisare care aplică presiune asupra unui obiect pentru a-l deplasa. Deși diverse discipline științifice aplică termenul, cel mai comun sens al acestuia se aplică actuatoarelor hidraulice și pneumatice, așa cum se vede în deschizătoarele electronice de ferestre.

În deschizătoarele de ferestre, despre care discutăm în acest articol, fiecare tip de actuator are carcasa lui. Mecanismele și cazurile de utilizare sunt clasificate după cum urmează:

Deschizător de ferestre cu actuator liniar

În acest caz, actuatoarele liniare sunt folosite pentru a converti mișcările în forță liniară. Această acțiune contribuie la succesul mecanismului deoarece este ușor de controlat și poate fi folosit pentru diferite tipuri de mișcări. Dacă aveți nevoie de ceva care să împingă în linie dreaptă, sunt șanse să folosiți un actuator liniar pentru a vă ajuta.

Actuatoarele liniare sunt bune la ridicarea lucrurilor grele și sunt cele mai bune pentru ferestrele care necesită multă forță pentru a se deschide. Un exemplu dintre acestea este montarea lor pe un luminator, care poate necesita o întindere în sus pentru a se deschide. Actuatorul este o parte a dispozitivului de deschidere a ferestrei care folosește presiune pentru a deschide fereastra. Se activează și creează presiune.

Actuatoarele pot fi fie un simplu mecanism de tijă (un pic ca folosirea unui baston pentru a împinge fereastra) sau cu cremalieră și pinion. Mecanismele cu cremalieră și pinion funcționează prin crearea unui sistem simplu de scripete care utilizează o sursă de putere rotativă sub forma unui dințat. Această conversie de la rotație la liniară permite transmiterea forței grele fără prea mult efort.

Dispozitiv de deschidere a actuatorului cu lanț

Un actuator cu lanț este un mecanism care funcționează în același mod ca un dispozitiv de deschidere a ușii de garaj. Asta pentru că atunci când este folosit în deschiderea ferestrei, este în ferestre verticale și împinge spre exterior, urmând o mișcare similară ușii de garaj.

Ele funcționează ca niște dispozitive de acționare liniare prin care o linie este detectată și convertită în exterior cu un mecanism cu lanț. Diferența dintre cele două este că unul are un scripete adăugat în partea de jos. Acest detaliu face posibilă ridicarea unei sarcini mai grele, dar înseamnă, de asemenea, să depuneți mai mult efort pentru a ridica greutatea din cauza greutății adăugate în partea de jos.

Cablul face apoi ecoul acestei linii, deplasând fereastra spre exterior, ceea ce îi permite să se deschidă. Acestea folosesc metoda cu cremalieră și pinion menționată mai sus, deoarece nivelurile de forță necesare nu sunt la fel de mari ca luminatorul. Într-un deschizător electric de geam, lanțul se conectează la geam. Când este furnizată energie, lanțul iese din carcasa de pe cadru. Această mișcare deschide fereastra.

Într-un deschizător manual de ferestre, nu există carcasă. Lanțurile sunt împinse din cadru cu mâna și apoi trase din nou înapoi pentru a-l închide. Acest lucru este necesar pentru ferestrele mai grele care necesită puțin mai multă forță pentru a se deschide.

Produse reprezentative pentru categoria de automatizări ferestre Meesenburg

Motor actuator electric cu lant Comunello Smart 20 pentru actionarea ferestrelor de la distanta, 24 Volti, culoare alb

Motor actuator electric cu lant Comunello Smart 20 pentru actionarea ferestrelor de la distanta, 230 Volti, culoare negru

Motor actuator electric cu lant Comunello Smart 20 pentru actionarea ferestrelor de la distanta, 230 Volti, culoare alb

Motor actuator electric cu lant Comunello Smart 20 pentru actionarea ferestrelor de la distanta, 230 Volti, culoare gri