Menu

Acasa

Acasa

Unelte electrice cu baterii sau cablu?

În: Scule Electrice Data:

Instrumentele electrice facilitează munca tuturor meșterilor și meseriașilor în multe industrii. Datorită suportului electric, lucrările pot fi efectuate cu mai puțin efort - un avantaj clar. Cu toate acestea, atunci când cumpărați un astfel de dispozitiv, apare întrebarea: cu un cablu sau, mai degrabă, cu baterie? Vă vom spune în cele ce urmează ce folosesc experții și ce variantă merită cu adevărat.

Compararea sculelor cu baterii sau cablu

Achiziționarea unui nou instrument electric ar trebui să fie o decizie bine cântărită pentru a putea să vă bucurați de el pentru o lungă perioadă de timp și să beneficiați de avantajul maxim al acestuia. Care este cel mai potrivit instrument electric din perspectiva sursei de alimentare depinde foarte mult în funcție de caz. Articolul nostru oferă o perspectivă de ansamblu.

Locul de utilizare

Un criteriu important pentru decizia „cablu sau baterie?” este locul planificat de aplicare. Dacă nu există nicio sursă de alimentare disponibilă în imediata apropiere a lucrării, dispozitivul fără fir este o alegere clară. Instrumentele fără o conexiune prin cablu devin din ce în ce mai puternice, durata de viață a bateriei devine mai mare cu fiecare model. Acestea oferă astfel mobilitate și flexibilitate maximă - chiar și în locuri îndepărtate și fără a fi nevoie de așezarea laborioasă a cablurilor. Atenție: la temperaturi scăzute în timpul utilizării în exterior, multe baterii slăbesc, iar performanța și durata lor scad semnificativ. Aici poate fi util să lucrați cu un instrument cu cablu și prelungitor. Chiar și pentru lucrări intensive în cadrul propriilor patru pereți sau în atelier, sculele cu cabluri asigură performanțe în mod constant, fără a fi nevoie să schimbați sau să încărcați o baterie.

Domeniul de aplicare

Șurubelnițele fără fir sunt printre cele mai populare instrumente electrice. Puterea simplă de înșurubare este perfect potrivită pentru funcționarea bateriei. Utilizarea profesională a dispozitivelor de șlefuit și a mașinilor de frezat sau de tăiat necesită adesea chiar mai multă putere decât versiunile de instrumente electrice cu baterii. Soluțiile de scule electrice cu cabluri devin în această situație cea mai bună alegere.

Eficiența

Uneltele electrice cu cablu au o performanță enormă și constant ridicată, deoarece își trag puterea direct din priză. Situația este diferită cu bateriile care trebuie reîncărcate în mod repetat. Prin urmare, profesioniștii lucrează adesea cu mai multe baterii de schimb și folosesc de obicei un dispozitiv cu cablu dacă cerințele sunt ridicate.

Greutatea

Dezvoltarea bateriilor din ce în ce mai ușoare și mai mici, cu putere maximă, progresează rapid. În special, tehnologia litiu-ion permite bateriilor să cântărească doar o fracțiune din ceea ce au cântărit predecesoarele lor. Dar oricât de mici și ușoare sunt sursele de energie integrate, modelele cu fir rămân imbatabile în comparație directă.

Prețul

Pentru toți meșteșugarii care sunt deosebit de atenți la prețuri, de obicei merită să folosiți un instrument electric cu un cablu. În medie, acestea sunt considerabil sub ofertele cu baterie. Deoarece puterea crescută a surselor mobile de energie are prețul său.

Profesional vs. do-it-yourself?

În timp ce comercianții erau încă foarte sceptici la început, tot mai mulți profesioniști apelează acum la baterie pentru unelte electrice, în timp ce amatorii preferă instrumentele cu cablu.

Concluzie

Atât sculele electrice cu fir, cât și cele fără fir au avantajele și dezavantajele lor clare. Vor fi multe progrese în următorii câțiva ani cu variantele cu baterie, deoarece producătorii lucrează continuu la îmbunătățirea acestor produse - cu cele mai inovatoare soluții. Cu toate acestea, rămâne de văzut dacă vor înlocui vreodată complet instrumentele de cablu.