Menu

Acasa

Acasa

Tipuri de balamale pentru uși: cum alegi modelul potrivit

În: Feronerie Data:

Un proiect de amenajare realizat cu pasiune se observă cu fiecare detaliu. Atunci când îți dorești ca totul să arate într-un mod unitar, când acorzi atenție atât designului, cât și calității, vrei ca inclusiv balamalele să poarte amprenta întregului decor. Toată această grijă pentru detalii face ca experiența pe care o ai în spațiul amenajat să fie una cu adevărat încântătoare.

În afară de aspectul estetic, un rol important în orice amenajare îl joacă și funcționalitatea. Astfel, numărul de balamale recomandat pentru o ușă depinde de înălțimea și greutatea acesteia. Prin urmare, dacă ai ales ușile pentru proiectul tău și vrei să știi cum să alegi balamalele, va trebui sa ții cont de criterii precum direcția de deschidere a acesteia, tipul de material al balamalei (aluminiu, inox) sau ce greutate trebuie să suporte. Îți povestim mai multe în rândurile care urmează.

Cum aleg balamalele pentru uși?

La prima vedere, să alegi balamale pentru ușă, poate părea ușor complicat. Ele nu se achiziționează la întâmplare, în magazine întâlnești o varietate de modele, astfel că este necesar să știi ce îți trebuie.

Balamalele sunt destinate în principal ușilor și ferestrelor, dar se întâlnesc și pe ușile de mobilier. Ele permit deschiderea și închiderea ușii și îi susțin greutatea. O balama se fixează prin înșurubare pe toc și marginea ușii. Am dedicat un alt articol de blog despre montarea balamalelor pentru uși.

  • Balamale de dreapta, de stânga și balamale universale - ușile din interiorul unei case se deschid fie pe partea stângă, fie pe cea dreaptă; de cele mai multe ori ușa se deschide pe un perete; astfel, balamalele se aleg în funcție de sensul de deschidere al ușii, balamale de dreapta sau de stânga; de exemplu, dacă poziția balamalelor trebuie să fie în interiorul camerei, pe partea stângă a ușii, ai nevoie de balamale de stânga; dacă balamalele trebuie montate pe partea dreaptă a ușii în interior, atunci este nevoie de balamale de dreapta; balamalele universale sunt potrivite pentru orice ușă, indiferent de direcția de deschidere (de obicei sunt dintr-o singură bucată); balamalele tip fluture sunt și ele compatibile atât cu deschiderile de dreapta, cât și de stânga ale ușilor; pentru ca ușa să nu se trântească la inchidere se utilizează un amortizor de ușă.
  • Balamale ascunse - mai sunt numite și invizibile și, așa cum numele o spune, ele nu sunt la vedere, nu se văd când ușa este închisă; altfel spus, sunt încorporate; ușa se îmbină cu peretele, nu mai există acel spațiu între foaia de ușă și toc; sunt compatibile cu orice tip de deschidere a ușii și sunt foarte potrivite pentru un stil de amenajare modern sau minimalist; se folosesc atât pentru ușile de interior, cât și pentru cele de exterior; toate modelele au și reglaj; poți citi articolul nostru despre reglarea balamalelor de uși.
  • Balamale mascate - aliajul balamalei nu mai este la vedere, pentru că este învelit într-o carcasă, cu scopul de a oferi un plăcut aspect estetic, dar și pentru a asigura protecție împotriva mediului; astfel, sunt puse la dispoziție diverse modele și culori.
  • Balamale aplicate, balamale prin înșurubare, balamale sudate - în funcție de modul de montare, există mai multe tipuri de balamale, cele aplicate nu pătrund în suport, sunt doar prinse deasupra lui; acestea sunt preferate de cele mai multe ori atât datorită modului ușor de fixare, dar și grație aspectului.
  • Balamale din aluminiu, inox, zamac - aluminiul este un material cu o rezistență mecanică sporită, care a câștigat foarte mult în fața altor metale; este rezistent la mai multe forme de coroziune și nu necesita întreținere; balamalele din aluminiu oferă siguranță și rezistență pe termen lung; inoxul este și el o alegere bună, arată elegant și modern, de asemenea rezistă folosirii îndelungate fără a prezenta urme de uzură; zamacul are la bază aluminiu, magneziu, cupru și zinc, oferind și el un aspect estetic superior, potrivit pentru amenajările moderne sau în stil minimalist.
  • Balamale albe, argintii, bronz, gri antracit, inox mat, maro - este ușor să asortezi și să oferi proiectului tău finisajele și aspectul dorit, atunci când ai atâtea variante din care să alegi; prin urmare, indiferent de culoarea ușii tale sau de nuanțele dominante în încăpere, fie că vrei balamale pentru uși din lemn sau PVC, varietatea de culori te ajută să faci alegerea potrivită.
  • Balamale cu rezistențe diferite - cu cât ușa este mai grea, cu atât și balamaua trebuie să ofere rezistență sporită; prin urmare, există balamale care suportă o greutate de 80 de kilograme, iar altele care rezistă și unei greutăți de 120 de kilograme sau chiar 160.

În cazul în care cauți modele de balamale pentru uși, te invităm pe site-ul nostru, Meesenburg.ro, ca să vezi varietatea de produse. De la diverși producători, balamalele pe care ți le punem la dispoziție se caracterizează prin calitate, design și un preț corect. Tu te ocupi de proiect, noi ne ocupăm de livrare. Comandă online și câștigă timp pentru activitățile tale.