Menu

Acasa

Acasa

Rolul mânerelor pentru uși în design-ul unui interior

În: Accesorii usi Data:

Dacă te afli în procesul de amenajare a unui spațiu interior, fie că este vorba de propria locuință, de un sediu de birouri, poate o pensiune sau spus pe scurt un loc în care ai investit pe lânga partea financiară, energie, timp și mult entuziasm, atunci cel mai probabil ești atent inclusiv la cel mai mic detaliu. Vrei ca rezultatul final să iasă așa cum ți-ai imaginat, totul să fie armonios, unitar, potrivit stilului ales, ergonomic, cu un aspect care să surprindă plăcut.

Prin urmare, alegerea mânerelor pentru uși devine o misiune de design interior, o provocare pentru a da încăperii o notă estetică superioară. Ce model, ce culoare, pentru ce material optezi? Gama de mânere pentru uși este atât de variată, că poate acoperi cu ușurință orice dorință, sunt modele speciale, diverse, care se potrivesc indiferent de aspectul ușii sau de stilul încăperii. Te invităm să parcurgi rândurile de mai jos, pentru a afla mai multe despre rolul mânerelor pentru uși și cum le poți integra cu succes în proiectul tău de design.

Despre echilibru în designul interior

Orice spațiu devine frumos, atunci când sunt puse în practică principiile de design interior, iar echilibru este unul dintre ele, de altfel și foarte important (este un principiu de bază). În ce constă echilibrul în amenajările interioare? Se referă la modul în care componentele care alcătuiesc amenajarea camerei (linie, formă, culoare, textură) sunt puse împreună pentru a rezulta un echilibru vizual. Adică la final ai sentimentul că fiecare element al acelui spațiu, fie el piesă de mobilier, covor, cuvertură, ușă, mâner de ușă din inox, ramă de tablou sau ghiveci de flori, există acolo dintr-un motiv bine gândit, ca parte a unui tot unitar. Toate elementele se completează între ele și reușesc să creeze în final o imagine plăcută ochiului.

De reținut:

 • Echilibrul se obține prin cantitatea elementelor, prin formă, culoare, textură și stil.
 • Pentru un design reușit al spațiului interior, toate elementele trebuie să fie în echilibru.

Ușile în designul interior

Prin urmare, așa cum ai aflat, este important să amenajezi spațiul, gândindu-te la imaginea de ansamblu, la compoziția pe care o ai de creat, adică camera/locul pe care trebuie să-l decorezi. În orice încăpere ușa are un rol semnificativ în aspectul final. În prezent nu mai putem vorbi de uși doar din punct de vedere funcțional, ca un element care este acolo pentru a putea trece dintr-o cameră în alta. Datorită modelelor diverse, ușa a devenit parte din designul de interior.

De știut:

 • Ușa se poate potrivi cu mobilierul, parchetul sau cu alte accesorii pentru a crea acel sentiment de armonie, de încăpere plăcută ochiului.
 • Ușa se alege în concordanță cu stilul de amenajare al spațiului: modern, clasic, rustic.
 • Detaliile, cum sunt mânerele pentru ușile de interior, reușesc să creeze din spațiul pe care-l amenajezi unul cu adevărat deosebit. Altfel spus, detaliile fac diferența, adaugă personalitate locului.
 • Culoarea alb a ușilor creează senzația unui spațiu mărit, curat și aerisit. Albul denotă simplitate și eleganță. În plus, este foarte ușor de asortat și preferat pentru spațiile moderne.
 • Paleta de culori pentru nuanțele de lemn este foarte variată, se găsesc de la uși deschise galben-stejar ori culoarea fagului și a cireșului, până la cele închise, precum maro sau nuc închis. În plus, se alătură și nuanțele de gri.
 • Dacă nu știi încă cum vei amenaja, cel mai bine este să alegi pentru uși o culoare neutră, alb sau gri. Usile maro sunt foarte greu de integrat.
 • Dacă te deranjează că ușa se lovește de perete, afectând tencuiala si pentru a evita trântirea ușii la închidere, ține cont că poți alege un amortizor de ușă, pentru a evita astfel de accidente nedorite.

Rolul mânerelor în designul interior

Ești un client pretențios, pasionat de designul interior? Îți place să potrivești totul în cele mai mici detalii? Atunci atenția acordată mânerelor de uși este cât se poate de firească. Ele pot stabiliza armonia, pot oferi accent încăperii sau prin detaliul unic, eleganță și liniile delicate, pot da un aspect deosebit oricărei uși și o notă aparte întregului spațiu. Altfel spus, mici detalii pot face o mare diferență în rezultatul final al amenajării.

De știut:

 • Gândește-te la imaginea de ansamblu când alegi mânerul ușii de interior. Este important să ai în minte: stilul încăperii (modern, clasic, rustic), modelul ușii, culorile, formele și materialele din încăpere, tipul de finisaje întâlnite (deschise, închise, netratate, lăcuite, vopsite).
 • Analizează formele geometrice din spațiul pe care îl amenajezi. Predomină pătratul, dreptunghiul sau cercul? În funcție de asta poți alege un mâner cu forme rectangulare, dacă predomină unghiurile drepte sau un mâner cu rozetă, în cazul în care cercul este dominant.
 • Alb, bronz, maro, gri titan, sunt diferite nuanțe ale mânerelor de uși din care poți alege. Pentru care să optezi? Gândește-te atât la culoarea ușii, dar și la cea a parchetului. Apoi ia în considerare culorile dominante ale spațiului, dar și culorile de accent, acelea care dau personalitate încăperii și sunt folosite de regulă la obiectele decorative.
 • Estetica mânerelor este dată și de materialul din care sunt fabricate, aluminiul de cele mai multe ori. Astfel, pe lângă designul plăcut, ele sunt și durabile, rezistă fără urme de uzură, chiar dacă utilizarea este intensă.
 • Calculează-ți bugetul pentru uși, inclusiv mânere, ținând cont că este o investiție de calitate pe termen lung. Asemeni gresiei, parchetului, acestea sunt elemente pe care nu le mai schimbi, spre deosebire de piesele de mobilier sau culoarea pereților.

Atunci când vrei ca proiectul de amenajare să se distingă, iar din momentul în care intri în încăpere și ai apăsat mânerul ușii, să simți designul deosebit, calitatea, inovația, atunci noi, Messenburg, suntem la dispoziția ta. Îți oferim mărci de mânere care au în gamă produse gândite în cel mai mic detaliu, care sunt atât estetice, cât și calitative, la un preț corect.