Menu

Acasa

Acasa

Ce spun clienții

Ce spun clienții

Cum alegi sistemul potrivit de închidere pentru ușa de la balcon?

În: Categorie Blog: Feronerie | Meesenburg.ro Data:

Închiderea și încuierea ușii de la balcon reprezintă una aspect important pentru siguranța celor care locuiesc în casă, în mod deosebit a copiilor, dar trebuie să te gândești și la aspectele practice ale unui sistem potrivit. Având în vedere frecvența cu care se folosește ușa balconului, nu doar în lunile de vară, ai nevoie de un sistem de închidere cât mai rezistent în timp.

Iată care sunt aspectele principale de care să ții cont când alegi elementele de feronerie pentru ușa balconului:

În funcție de preț

Regula „mai scump, mai bun” nu se aplică mereu, dar în anumite situații merită să te concentrezi pe opțiunea în care ai cea mai mare încredere, mai ales când vine vorba despre producători sau recomandările celor specializați în domeniu. Sistemele care se vând la prețuri mai mari îți pot oferi o garanție extinsă de viață, iar acest lucru poate fi verificat după numărul de utilizări pe care îl menționează producătorul.

După nevoi

Sistemul clasic de închidere a balconului presupune posibilitatea de a bloca ușa complet doar din interior. Acest lucru poate ridica probleme celor fumători sau familiilor cu copii mici. În cazul în care ieși pe balcon pentru a întinde hainele, copilul tău poate închide ușa pe interior și vei rămâne blocat.

Cu ajutorul unui sistem care să permită acționarea mecanismului de închidere/deschidere a ușii de balcon si din exterior, cu posibilitate de încuiere, împreună cu un set de mânere compatibil, te poți bucura de mai multă siguranță și confort. Acest tip de sistem de închidere este recomandat celor care locuiesc la etaje superioare, și nu la parter, sau celor care au geamurile închise și securizate la balcon.

În funcție de calitățile izolatoare

Un sistem de închidere de calitate face mai mult decât să mențină poziția ușii, dar influențează într-o mare măsură și calitățile izolatoare ale ușii de la balcon. Mai ales dacă balconul este unul deschis, vei avea nevoie de o etanșare cât mai de succes a ușii pentru a împiedica pătrunderea aerului rece în locuință. Pentru a profita de calitățile pe care le oferă ferestrele balconului, atât în materie de siguranță, cât și de izolare, optează pentru mânere cu sisteme anti-efracție.

De asemenea, mânerul ușii de balcon trebuie ales cu atenție, pentru a putea fi acționat fără probleme. Acesta îți oferă posibilitatea să deschizi ușa cu ușurință, iar în cazul unei uși folosite atât de frecvent, ai nevoie de mânere pe care nu ești nevoit să le schimbi la scurt timp după instalare.

În funcție de tipul de închidere

Există mai multe tipuri de închidere pentru sistemul ușii de la balcon. În general ușile de balcon tip fereastră sunt prevăzute cu feronerie de fereastră, care în funcție de echipare oferă diferite nivele de siguranță. Ele pot fi oscilante sau oscilo-batante, cu mâner doar la interior sau cu mâner pe ambele părți cu posibilitate de încuiere din cilindru, alegerea fiind făcută în funcție de nevoi.

Dacă echiparea ușii de balcon se face cu feronerie pentru uși, un sistem de bază cu închidere multi-punct este format din patru puncte standard, iar acționarea acestuia se face prin ridicarea mânerului și încuiere din cilindru. Această opțiune este prietenoasă cu bugetele, iar accesoriile pentru uși se găsesc ușor în comerț. Un sistem anti-efracție standard este alcătuit din patru puncte de închidere anti-efracție și limba de zăvorâre. Acționarea acestui sistem se face tot prin ridicarea mânerului și încuiere din cilindru, dar siguranța este sporită față de sistemul de bază obișnuit.

Mai departe, un sistem de închidere care oferă un grad mai mare de siguranță este cel alcătuit din trei puncte de închidere tip limbă și două închideri anti-efracție. Etanșarea se face automat, iar activarea sistemului de închidere se face cu ajutorul cheii.

Pentru protejarea la nivel înalt al locuinței tale poți opta pentru un sistem de închidere a ușii cu două închideri tip bolt, două închideri tip cârlig și limba de zăvorâre. Închiderea se face prin cheie. Acest sistem este recomandat în special familiilor care lipsesc perioade mai lungi de acasă și stau la etaje inferioare într-un bloc de apartamente, dar și pentru balconul de la casă, care este mai expus.

Avantajul utilizării broaștelor cu închidere multi-punct cu acționare din cheie îl reprezinta faptul ca la exterior se poate utiliza un mâner spațial trăgător dintr-un material, de exemplu inox, care dă o eleganță aparte întregului ansamblu al ușii. Sistemul automat, care este activat pe fond magnetic, are trei puncte de închidere tip limbă, două închideri tip cârlig și limbă de zăvorâre. Punctele de închidere se acționează automat, la închiderea ușii, prin sistemul magnetic. Un astfel de sistem automatic poate fi folosit și pentru ușile de birouri, la care se poate adăuga accesul cu ajutorul cartelei sau sisteme inteligente pentru închiderea ușii.

Dacă vrei să schimbi un sistem de închidere deja existent, ține cont de sculele de mână și de sculele electrice de care vei avea nevoie pentru a demonta și monta piesele. Cere sfatul profesioniștilor și bazează-te pe produsele de calitate pe care ți le punem la dispoziție în orice moment.

Comentarii

Lasă un comentariu